Bel voor een consult 020 - 614 10 20
Kies uw behandeling
Blogberichten

Definitief ontharen?

Dit is wat je moet weten over het verschil tussen laser ontharen en IPL

Gepubliceerd: 24.03.2016

Lijkt het jou ook zo heerlijk om nooit meer je benen, oksels of bikinilijn te hoeven scheren? Dan heb je vast wel eens nagedacht over permanente ontharing. Zoals je dan misschien ook wel weet, zijn er twee verschillende manieren om je lichaam voorgoed te ontdoen van al die ongewenste haartjes: de laserontharing (laser is een afkorting van Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) en ontharen door middel van IPL (wat staat voor Intense Pulsed Light).

Als je je er verder nog niet echt in verdiept hebt, ben je misschien geneigd te denken dat er niet zo heel veel verschil zit tussen deze twee methodes. Maar let op: dat is niet zo! Er bestaan wel degelijk grote verschillen tussen ontharen met een laser en ontharen door middel van IPL. Welke dat zijn? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Verschil tussen laser ontharen en IPL

De werkwijze van laser ontharen en IPL

In feite is de werking van een laser- of een IPL-behandeling precies hetzelfde: het uitgestraalde licht verwarmt bij beide het pigment in de haarzakjes waardoor deze worden beschadigd. Het gevolg? Er groeit geen haar meer. Het echte verschil zit hem dan ook in het type licht dat gebruikt wordt.

Een laser werkt met één krachtige energiestraal van één golflengte en kleur. Het voordeel van deze techniek is dat er geen licht verloren gaat, waardoor het een uiterst effectieve aanpak is van ongewenste haargroei.

Bij IPL wordt het licht juist uitgezonden in meerdere golflengtes (en dus kleuren). Dit is dus eigenlijk vergelijkbaar met het licht dat een gewone lamp verspreidt. Hierdoor is het licht van IPL veel minder sterk dan die van de laser en worden haarzakjes minder rigoureus vernietigd.

De behandeltijd van laserontharing en IPL

Een behandeling met laser duurt langer dan een behandeling met IPL. De nauwkeurigheid van het laseren vraagt wat meer tijd. Voor beide technieken geldt dat grote oppervlakten/ verschillende gebieden behandeld kunnen worden in èèn sessie.

Wel heb je met laser minder behandelingen nodig voordat je van je ongewenste haargroei af bent. Hierbij zijn doorgaans zo’n zes behandelingen voldoende, terwijl je bij IPL al snel aan tien behandelingen moet denken.

Mogelijke complicaties en bijwerkingen van laserontharing en IPL

Hoewel de moderne ontharingstechnieken uitgebreid getest zijn en veelvuldig worden toegepast, bestaat er altijd de kans op complicaties. Zo kan laser pijnlijk zijn en heb je na de behandeling relatief lang last van een rode huid. IPL is daarentegen veel minder pijnlijk, vaak nauwelijks zichtbaar en de hersteltijd is korter.

Het resultaat van laser en IPL

Laserontharing is verreweg het meest effectief: tot 80% van de haren wordt definitief verwijderd. IPL is ook effectief, maar hierbij is een veel grotere kans dat haren weer terug groeien.

SENSITIF werkt met laserontharing. Hiervoor maken wij gebruik van de LightSheer DUET Diodelaser, een door de FDA (Food and Drug Administration) in Amerika goedgekeurde medische laser. Dit instrument is geschikt voor het behandelen van verschillende lichaamsdelen. Zowel vrouwen als mannen zijn welkom om een behandeling van laserontharing bij SENSITIF te ondergaan.

Dus ben jij die ongewenste haargroei meer dan zat? Informeer bij ons naar de mogelijkheden!

The creation of beauty is art