Bel voor een consult 0682690496
Kies uw behandeling
Blogberichten

Storende haargroei op de kin

Gepubliceerd: 02.10.2020

Elke vrouw krijgt na de menopauze geleidelijk meer haren in het gezicht.
De beharing wordt veroorzaakt door invloed van het mannelijke hormoon testosteron in je lichaam. Elke vrouw heeft kleine hoeveelheden testosteron in haar bloed.

Bij de meeste vrouwen met gezichtsbeharing is de hoeveelheid testosteron in het bloed normaal, maar reageert de haarwortel er gevoelig op. De invloed van het hormoon is hierdoor te groot, waardoor een ander beharingspatroon ontstaat.

De oorzaak
Een te hoog testosterongehalte in je bloed kan door verschillende dingen veroorzaakt worden. Er kan sprake van het polycysteus ovarium syndroom. Dit is een aandoening waarbij de eicellen niet goed tot ontwikkeling komen en zich als met vocht gevulde blaasjes (cysten) ophopen in de eierstokken. De hormoonspiegels raken hierdoor in de war waarbij er vooral 'mannelijke' hormonen worden geproduceerd. Medicatie kan soms ook zorgen voor overbeharing.

Maar wat kun je er tegen doen?
Vaak begint het met enkele haren die we nog wel kunnen epileren, waxen, bleken, of scheren. En dagelijkse klus en veel gedoe voor de spiegel.
Echter zijn dit maar tijdelijke oplossingen die niet het gewenste effect zullen bereiken. Buiten het terug groeien van de haren, ontstaan er vaak huidirritaties door ingegroeide haartjes. Allemaal dingen waar je niet gelukkig van wordt.

Laserontharing bied uitkomst
Met laser kunnen (donkere) haren permanent definitief worden verwijderd. De haarwortel raakt zo beschadigd dat de haar niet meer kan groeien. Als de haarwortel niet geheel verwijderd is kan er nog wel een zeer dun, niet gepigmenteerd haartje, ontstaan. Dit is cosmetisch meestal niet storend. Omdat haren in een cyclus groeien is slechts een deel van de haren in de groeifase. Alleen in de groeifase is de haarwortel gevoelig voor de laser. Daarom zal altijd een minimum van 3 a 6 behandelingen nodig zijn voor een optimaal resultaat.

Boek een gratis consult
Wil je graag van je storende haargroei af, maar weet je niet goed waar te beginnen? Wij wel, want goede voorlichting is het halve werk. Tijdens een gratis consult vertellen wij alles wat je moet weten over laserontharing. En natuurlijk kun je al je vragen aan ons stellen.
Is het pijnlijk?
Dat valt mee, natuurlijk zijn sommige gebieden wat gevoeliger maar goed te doen. Reacties van onze klanten ïk had dit veel eerder moeten doen”!

The creation of beauty is art