Laser ontharen rug / schouders

Laser-ontharen-rug-/-schouders-image

Laserontharing rug / schouders

De keuze van mannen om hun rughaar te laten laseren kan voortkomen uit verschillende redenen. Een gladde rug wordt vaak als aantrekkelijk beschouwd, waardoor esthetische overwegingen een prominente rol spelen. Verwijdering van rughaar draagt ook bij aan verhoogd zelfvertrouwen, omdat het een verzorgde uitstraling geeft die overeenkomt met persoonlijke voorkeuren of sociale normen. Hygiëne vormt een andere motivatie, waarbij sommige mannen minder ongemak of zweten ervaren zonder rughaar. Voor deelnemers aan bepaalde sporten kan het praktisch zijn vanwege verminderde waterweerstand.

De laserbehandeling voor de rug / schouders uitgelegd

Onze geavanceerde Cocoon-laser maakt gebruik van een krachtige lichtbundel die haarzakjes nauwkeurig aanpakt, wat resulteert in langdurige gladheid bij het laseren van de rug en/of schouders vanuit een medisch perspectief. De laser straalt een precieze golflengte uit die door het melanine in de haarzakjes wordt geabsorbeerd. Deze geabsorbeerde energie wordt omgezet in warmte, waardoor de haarfollikels doelgericht beschadigd worden, terwijl de omliggende huid minimaal wordt belast.

1. Voorbereiding: Het haar op de rug en/of schouders hoef je niet thuis te scheren. We snappen dat dit een lastig gebied is om dit zelf te scheren. In onze kliniek zullen we al het haar voor je verwijderen. Daarna passen we een coolgel toe op de huid, waardoor de geleiding en verspreiding van laserenergie over het behandelde gebied verbetert. De gel wordt geabsorbeerd door de haarfollikels, wat de efficiëntie van de behandeling verhoogt. De coolgel heeft ook een verkoelend effect, waardoor de behandeling aangenamer wordt en de opbouw van warmte in de huid wordt verminderd, wat eventueel ongemak veroorzaakt door de laserwarmte vermindert.

2. Toepassing van de laser: Onze specialist maakt gebruik van het handbediende Cocoon-laserapparaat, dat de laserstraal nauwkeurig over het beoogde gebied van de rug en/of schouders projecteert. De laser is zorgvuldig gekalibreerd om zich te richten op het melanine in de haarzakjes, waarbij schade aan de omliggende huid tot een minimum wordt beperkt. Tegelijkertijd wordt de huid gekoeld om eventueel ongemak te voorkomen.

3. Herhaling van de sessie: Om optimale resultaten te behalen met laserontharing zijn doorgaans meerdere sessies nodig, vaak verspreid over enkele weken. Dit komt doordat haar in cycli groeit, en de laser het meest effectief is tijdens de actieve groeifase, ook bekend als de anagene fase. Door meerdere sessies te ondergaan, wordt gegarandeerd dat een groter aantal haarzakjes wordt geraakt tijdens hun actieve groeifase.

Na de laserbehandeling voor de rug / schouders

Na het ondergaan van laserontharing is het ook belangrijk om gedurende ongeveer twee weken blootstelling aan de zon te vermijden. Dit geeft je behandelde huid de kans om te genezen en vermindert tevens het risico op hyperpigmentatie of andere problemen. Onthoud dat zelfs als je huid er niet gebruind uitziet, deze nog steeds kan worden blootgesteld aan UV-stralen. Probeer dit in deze periode te vermijden. Je kan dit doen door in elk geval een t-shirt te dragen bijvoorbeeld.
Behandeling
normaal
klein
groot
Onderrug
€ 69,-
€ 89,-
Overview laser hair removal
The creation of beauty is art
Vrijheid-image
Zelfvertrouwen-image
Schoonheid-image
Geluk-image
© 2024